Effektiv slankekur

Chili con carne - en mexicansk klassiker

Chili con carne har altid været en mexicansk klassiker og retten er rigtig god både, fordi den kan laves til flere dage og, fordi den er forholdsvis billig at lave.

Man kan bruge alle typer bønner i chili con carne. Jeg vælger ofte at bruge kidney-bønner, da jeg synes, de giver en god konsistens i retten. Start med at sætte bønnerne i blød natten over i en stor skål og i rigeligt vand (bønnerne vokser ca til dobbelt størrelse). Du kan også sagtens bruge bønner på dåse. Kog derefter bønnerne i ca 40 min (det kan variere afhængig af typen af bønner). Ønsker du en lidt mere rund smag så kan man tilsætte lidt kanel (max 1 tsk - det er også godt for din forbrænding) og eventuelt lidt spidskommen.

Svits løget i en gryde. Skræl og hak gulerødderne fint, og kom dem i gryden. De svitses sammen med løgene, da de skal have lang tid. Når løgene og gulerødderne er ved at være møre kan kødet kommes i. Kødet tilsættes og steges til det er brunet. Hak tomaterne i små stykker og kom dem ned i gryden. Tilsæt evt hvidløg. Når tomaterne er kogt en smule ud, vendes bønnerne i og retten smages til med chili.

Sådan serverer du din chili con carne

Server eventuelt din chili con carne i en dyb tallerken med en god salat til. Der må gerne være lidt syre i salaten til at give modspil til kødet og tomaterne. Det kan fx. være julesalat ellers passer en god romaine (selvom den er sød) også godt dertil da den giver et friskt bid til retten.

Du kan også sagtens fylde flere bønner i end der er angivet, chili con carne er en rigtig god måde at få en masse bønner på uden det bliver for meget. Jeg har selv eksperimenteret med næsten det dobbelte og det kan stadig spises. Det giver ikke helt den mest autentiske smag, men det smager nu meget godt.

Mange er lidt bange for chili, derfor har jeg foreslået at du bruger noget chilipulver. Det smager dog meget bedre at bruge en frisk chili, fx. en finthakket habanero chili (den er stærk, men har en fyldig smag) smag lidt på den og husk den bliver lidt mere mild når den kommer i retten og bliver tilberedt. Pas på med ikke at bruge for meget, du skulle nødig splitte din chili con carne af.

Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
26. April 2015 21:21 Effektiv kur Billig slankemad - nem madplan til en uge med vægttab siger:
[...]  Chili con carne [...]
 
26. April 2015 21:21 Sanne siger:
Hej Lars, 1000 tak for din positive kommentar. Det er altid dejligt at høre, når nogen kan lide det, man laver :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:21 Lars siger:
Hej Sanne, Allerførst synes jeg du har lavet en rigtig god side, med opskrifter der er lige til at gå til. Da jeg bor alene, er det meget vigtigt for mig, at jeg ikke skal stå i timevis og lave mad så dine opskrifter passer rigtig fint til mig:-) Jeg må indrømme at jeg var lidt loren ved din opskrift på chili con carne, for jeg plejer ikke at putte så mange gulerødder i :-p Men jeg har sat mig for, at jeg skal have smidt 10 kg og dermed komme ned på 90 kg (jeg er 189cm høj og 36 år), så den skulle jo prøves af. Og hold da op, hvor smager den godt. Jeg valgte dog at give den et lille skvæt Heinz tomatketchup (der er gode krydderier i og sukkerindholdet er med til at fremhæve smagen i retten) og godt med hvidløg og chili. Mums! Jeg skal helt sikkert prøve flere af dine opskrifter af:-) Mvh Lars
 
26. April 2015 21:21 Trine siger:
Hej Sanne! Super lækker ret - dejligt med alle de inspirerende retter til en sundere livsstil, du deler ud af - Tak for det:) Til retten brugte jeg to store løg (i stedet for et), to dåser flåede tomater (i stedet 5 store tomater) og flere gulerødder end angivet, og retten smagte stadig himmelsk:)
 
26. April 2015 21:21 Sanne siger:
Hej Trine, Dejligt at høre nogle forslag til, hvordan retten også kan gøres god :) I den <a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">e-bog</a>, jeg lige har udgivet, kan du finde helt ny opskrifter, du kan prøve. Hilsen Sanne Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:21 Lilly siger:
Udover gulerødderne er det også fantastisk at brug fintsnittede stængler bladselleri og snackpeber :-)
 
26. April 2015 21:21 Linda siger:
Hej Sanne, Fed side! Blev virkelig inspireret, og tænkte at det lød som "piece of cake" at tabe sig. Så nu er jeg i gang med kuren, og indtil videre går det meget godt. :) Men efter frokosten har jeg nu været sulten, så har du forslag til hvad man kan spise hen på eftermiddagen? Et andet spørgsmål, er det okay at købe f.eks. kidney bønner og brune bønner på dåse? :) Mvh. Linda
 
26. April 2015 21:21 Sanne siger:
Hej Linda, Jeg er rigtigt glad for, du kan lide siden :) Hvis du er meget sulten efter frokost, vil jeg foreslå, at du gemmer noget kød fra et af måltiderne, som du kan spise som snack. Alternativt er gulerødder eller andre former for grøntsager også gode. Det er helt ok at spise bønner på dåse. Vær dog opmærksom på, at lagen kan indeholde sukker. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:21 Dorthe siger:
Hej Sanne, Super side du har :-) Mht din kur, så må man jo ikke spise bl.a. kartofler, pga stivelsen formoder jeg. Hvordan forholder det sig så mht gulerødder, som du anvender i din Chili Con Carne (og andre rodfrugter for den sags skyld) de indeholder også stivelse (ligeledes gør fx. majs) som alle omdannes til sukker i kroppen... Hilsen Dorthe
 
26. April 2015 21:21 Sanne siger:
Hej Dorthe, Du har ret i, at rodfrugter også omdannes til sukker i kroppen og det gør både bønner og linser for den sags skyld også. Forskellen ligger i, hvor hurtigt det går i blodet. Iflg Tim Ferriss, som er hjernen bag denne kur, er alle grøntsager tilladte, men til gengæld skal man være opmærksom på at spise de rigtige kulhydrater netop for at tage hensyn til, hvor lang tid kroppen er om at fordøje dem. Hilsen Sanne
 
Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.